Sebzeli krep

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Sebzeli krep tarifi için malzemeler
Krep hamuru için
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
İç malzeme için
- 1 su bardağı haşlanmış garnitür(bezelye
- küp şeklinde doğranmış havuç)
- 100 gr hellim peyniri
- 1 çorba kaşığı süt
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Sebzeli krep Nasıl Yapılır
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri...
Krep hamuru için bir kapta elenmiş un, süt, 2 yumurta ve tuzu iyice çırpın. 1 çay kaşığı sıvıyağını teşon tavada ısıtın. Krep hamurundan bir kepçe kadarını alıp tavanın ortasına dökün. Dairesel hereketlerle hamuru tavanın her
tamamını kaplayacak şekilde yayılmasını sağlayın. Göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Düz bir tabağın üzerine kağıt havlu serin. Krebi kağıt havlunun üzerine alıp tekrar kağıt havlu ile kapatın. Bu işleme krep
hamuru harcı bitene kadar devam edin.
İç malzeme için garnitürleri bir kaba alın. Küp şeklinde kesilmiş hellim peyniri ve sütü ekleyin. Kreplerden birini alıp iç malzemeyi ortasına yerleştirin. Geniş bir rulo şeklinde sarı p fırın tepsisine dizin. Kalan kreplere de aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine pulbiber, dereotu ve kaşarpeyniri serpiştirin. Servis yapmadan önce fırının ızgara bölümünde sadece üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Krep hamuru için bir kapta elenmiş un, süt, 2 yumurta ve tuzu iyice çırpın. 1 çay kaşığı sıvıyağını teşon tavada ısıtın. Krep hamurundan bir kepçe kadarını alıp tavanın ortasına dökün. Dairesel hereketlerle hamuru tavanın her
tamamını kaplayacak şekilde yayılmasını sağlayın. Göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Düz bir tabağın üzerine kağıt havlu serin. Krebi kağıt havlunun üzerine alıp tekrar kağıt havlu ile kapatın. Bu işleme krep
hamuru harcı bitene kadar devam edin.
İç malzeme için garnitürleri bir kaba alın. Küp şeklinde kesilmiş hellim peyniri ve sütü ekleyin. Kreplerden birini alıp iç malzemeyi ortasına yerleştirin. Geniş bir rulo şeklinde sarı p fırın tepsisine dizin. Kalan kreplere de aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine pulbiber, dereotu ve kaşarpeyniri serpiştirin. Servis yapmadan önce fırının ızgara bölümünde sadece üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!