ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ LAHANALI BÖREK

Lahanalı börek

Lahanalı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahanalı börek tarifi için malzemeler

  • 4 yufka 

İç harcı için

  • 2 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 200 g kıyma
  • 200 g beyaz lahana
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber 

Sosu için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket kabartma tozu

Lahanalı börek Nasıl Yapılır

  • İç harcı için; yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun. İnce doğradığınız lahana ve rendelediğiniz havucu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 10-12 dakika kadar pişirin. Ilınması için 15-20 dakika bekletin. 
  • Yufkalardan bir tanesini mutfak tezgahına serin. Üzerine iç harcından yayın. Kenarlarını hafifçe içe katlayarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız rulodan 2 cm genişliğinde parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın kabına dik olarak yerleştirin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayın. 
  • Sosu için; yumurtalar, süt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Sosu hazırladığınız böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 2530 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.