ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KIYMALI VE CEVİZLİ BÖREK

Kıymalı ve cevizli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı ve cevizli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 200 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Kıymalı ve cevizli börek Nasıl Yapılır

Bulguru bir kaseye alıp üzerine tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. Kapak kapatıp 20 dakika bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alarak kavurun. Bulgur, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve ceviz içini ekleyip ocaktan alın. Yufkaları tezgaha serip altı eşit üçgen parçaya kesin. Her bir parçanın geniş tarafına kıymalı harçtan ekleyip sıkıca rulo şeklinde sarın. Yumurtayı bir kasede çırpın ve her bir ruloyu önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.