Cevizli Börek

Cevizli Börek
17 Ocak 2021

Zihinsel gelişimi destekleyen ceviz, cevizli güllaç ve kıymalı cevizli tart gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kalp dostu olarak bilinen bu besin, damar tıkanıklığı riskini de düşürür. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde, sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur. Sağlık açısından çok faydalı olan cevizi, bu kez börek yapımında kullanıyoruz. Malzemeler hazırsa, evde cevizli börek nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kahvaltı ve çay sohbetleri için en lezzetli börek tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Börek için

Malzemeler

  • 1/3 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su

İÇ MALZEME İÇİN

  • 4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

ÜZERİ İÇİN

  • 1 yumurta
  • 250 gr tereyağı
Cevizli Börek

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar elinizle karıştırın. 15 dakika bekletin. Su, şeker, tuz, yumurta ve ayçiçeği yağını ilave edip iyice karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına alıp 5 dakika daha yoğurun. Mayalanması için üzerini örtüp 50 dakika bekletin.
  3. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bezelerden ilkini oklava ile unladığınız mutfak tezgahında açın. Üzerine ceviz serpiştirin ve hamuru ortadan ikiye kesin.
  4. Hamurları uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. 50 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın.
  5. Rulo şeklindeki hamurları tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirin. Tereyağını eritip ılınınca hamurun üzerine gezdirin.
  6. Yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürün. Mayalanması için 50 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo