Kıymalı Rulo Börek

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Kıymalı Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kıymalı Rulo Börek için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 400 g kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için:

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • Tuz
Kıymalı Rulo Börek

Nasıl Yapılır

  1. Sos için yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştırın. Ardından kıyma, soğan, biber ve baharatları karıştırma kabında harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Kenarda kalan fazla kısımları içeri katlayın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. İkinci ve üçüncü katları da aynı şekilde tamamlayın.
  2. Son yufkanın üzerine, hazırladığınız kıymalı karışımı yayın.
  3. Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika kadar bekletin. Böreği rulo haline getirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo