ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KIYMALI RULO BÖREK

Kıymalı rulo börek

Kıymalı rulo börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı rulo börek tarifi için malzemeler

  • 3 yufka
  • 400 g kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için:

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • Tuz

Kıymalı rulo börek Nasıl Yapılır

  • Sos için yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştırın. Ardından kıyma, soğan, biber ve baharatları karıştırma kabında harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Kenarda kalan fazla kısımları içeri katlayın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. İkinci ve üçüncü katları da aynı şekilde tamamlayın.
  • Son yufkanın üzerine, hazırladığınız kıymalı karışımı yayın.
  • Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika kadar bekletin. Böreği rulo haline getirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.