Kıymalı Börek

Leziz mi leziz bir kıymalı böreğe kim hayır diyebilir ki? Nefis iç harcı ve çıtır hamuru ile sofraların baş tacı olacak bir tarifimiz var. Çay saatlerinde, misafir ağırlarken veya kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz kıymalı böreği yaklaşık 30-35 dakika da hazırlayabilirsiniz. Peki, pastane usulü kıymalı börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, evde kıymalı börek yapımı için tarife geçelim.
Alternatif olarak el açması ıspanaklı börek ve hellim böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kıymalı Börek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 300 g kıyma
- 2 soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Açmak için
- Tuz
- Nişasta
- 250 g tereyağı
Kenarları için
- Yumurta akı
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?
- İç harcını hazırlamak için kıymayı yemeklik doğradığınız soğanla birlikte zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Çukur bir kapta yumurta, Ayçiçek yağı, süt, yoğurt ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın. Unu ilave edip yoğurun.
- Hamuru 20 bezeye ayırın ve her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın.
- İki grubu da aralarına yağ sürerek açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün. Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
- Uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. Ruloları dört eşit parçaya kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR