ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HELLİM BÖREĞİ

Hellim Böreği

Hellim böreği

Gözleme hamuru ile hazırlanan hellim böreği, ismini içinde kullanılan hellim peynirinden alır. Kıbrıs kökenli bir peynir çeşidi olan hellim, genellikle tava veya ızgarada kızartıldıktan sonra servis edilir. Malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı hellim böreği tarifine geçebiliriz.

Kıbrıs'ın meşhur peynirini farklı yemeklerde kullanmak isteyenler için, hellim peynirli sandviç tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hellim Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 2 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hellim Böreği Nasıl Yapılır?

  • Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğanlar biraz soğuduktan sonra hellim peyniri rendesi ve karabiberi ekleyip hepsini karıştırın.
  • Unu yoğurma kabına koyun, içine tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 2 bezeye bölün ve bezeleri yufka büyüklüğünde oklava yardımıyla açın, birinci yufkayı tezgaha serin.Bir çember yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde kesip, içlerine hazırladığınız harcı paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarını bastırın. Hazırlanan börekleri kızdırılmış teflon tavaya alıp, iki tarafını pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!