ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KALECİK CEVİZLİ BÖREK

> KALECİK CEVİZLİ BÖREK
Kalecik cevizli börek
8 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalecik cevizli börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 750 g un
  • 2 yemek kaşığı maya
  • Gerektiği kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kalecik cevizli börek iç harcı için

  • 300 g ceviz içi

Aralara sürmek için

  • 300 ml sıvı yağ
Kalecik cevizli börek Nasıl Yapılır

Hazırlaması çok kolay kalecik cevizli börek tarifimiz için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  • Ilık suya mayayı karıştırın, şekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin. İçine un, tuz ve suyu koyup ele yapışmayan ve çok sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru 21 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi ince yufkalar halinde açın. Aralarına sıvı yağ sürerek 3 yufkayı üst üste koyun. En üst tabakaya ceviz içinden serpin ve rulo sarıp kendi etrafında döndürerek yağlanmış fırın tepsisine dizin ve yarım saat kadar dinlendirin. Hamur iki katı kadar kabarınca üzerine sıvı yağ sürerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Sıcak sıcak kalecik cevizli böreğinizi sevdiklerinize ikram edin.

Bol cevizli börek tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.