Ispanaklı Kol Böreği

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzeme için: - 1 kg ıspanak
- 2 soğan
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 250 gr margarin
- 1 çorba kaşığı çörekotu
- 2 çorba kaşığı yoğurt
Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?
- Ispanağı temizleyip doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanak, tuz ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika kavurun.
- Hamur için yoğurt, su, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
- Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde pütürsüz olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
- Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişastalı un serperek oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru bıçakla ortadan ikiye kesin.
- Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin gezdirip ıspanaklı harcı hamurun kesik kenarına uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
- Kalan yarım yufkayı da aynı şekilde rulo sarıp diğer bezeleri de hazırlayın. 35-40 santimlik fırın tepsisini yağlayın.
- Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafından dolayarak yerleştirin.
- Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
- Dilerseniz, enfes tadıyla herkesi kendine hayran bırakan ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?