ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

Ispanaklı Kol Böreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
    İç malzeme için:
  • 1 kg ıspanak
  • 2 soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 250 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı temizleyip doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanak, tuz ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika kavurun.
  • Hamur için yoğurt, su, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde pütürsüz olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
  • Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişastalı un serperek oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru bıçakla ortadan ikiye kesin.
  • Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin gezdirip ıspanaklı harcı hamurun kesik kenarına uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
  • Kalan yarım yufkayı da aynı şekilde rulo sarıp diğer bezeleri de hazırlayın. 35-40 santimlik fırın tepsisini yağlayın.
  • Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafından dolayarak yerleştirin.
  • Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
  • Dilerseniz, enfes tadıyla herkesi kendine hayran bırakan ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!