Fıççın (Çerkez Böreği)

Fıççın (Çerkez Böreği)
09 Ekim 2023

Çerkez böreği olarak bilinen fıççın, nefis dokusu ve ağızları sulandıran kıymalı harcı ile Türk mutfağında da sevilen bir lezzettir. Hemen hemen her öğünde tüketebileceğiniz bu böreğin üzerinde yuvarlak bir alan bırakılır. Malzemeler hazırsa, yemek kültürü yazarı Sevgili Ayfer Yavi'den fıççın tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fıççın (Çerkez Böreği) için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • ¼ yaş maya
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • ¼ su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 yumurta beyazı
  • ¼ su bardağı süt
  • ½ su bardağı su
  • Tuz, şeker

İçi için:

  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 1 soğan½ su bardağı su
  • 3-4 diş sarımsa
  • k4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurta sarısı
Fıççın (Çerkez Böreği)

Nasıl Yapılır

  1. Maya, şeker ve sütü karıştırıp elenmiş un ve tuzu katın. Tüm yağları ve yumurta beyazını da koyun. 
  2. Suyu az az ilave ederek hamuru 10 dakika yoğurun. İç malzemenin tümünü iyice birbirine yedirin. Hafif cıvık kıvamda olmalı. 
  3. Hamurunuzu ikiye bölün, tepsi boyutunda alt katı açın, iç malzemeyi eşit olarak dağıtın. Üst katı da açarak kıymalı içi tamamen kapatın. 
  4. Kenarlarını kıvırın veya çatalla birleştirin. Hamurun ortasına, içinin pişmesini kolaylaştırmak için 2 cm genişliğinde bir delik açın. 
  5. Yumurta sarısını sürerek 200 derece ısıtılmış fırında, 180 derecede 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo