ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ FIÇÇIN

Fıççın

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıççın Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 su bardağı un
  • Tuz

İç harcı için

  • 4~5 sivri biber
  • 3 soğan
  • 3 domates (iç çekirdekleri çıkartılmış)
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta

Fıççın Nasıl Yapılır?

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaba alarak yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın. İç harcı için soğan, biber, domates ve sarımsağı çok küçük küp formunda doğrayın ve çiğ kıyma ile harmanlayın. Biber salçası, kırmızı pul biber ve tuzu da ekleyip iyice karıştırın. Kare bir fırın kabını yağlayın. Hamurun yarısından biraz fazlasını merdane ile fırın kabınızın kenarlarından sarkacak şekilde açıp kabınıza yerleştirin. Hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru da fırın kabınızın büyüklüğünde açıp kıymalı harcın üzerine kapatın. Kenarları taşan hamuru üstteki hamurla şekil vererek birleştirin. Üstteki hamurun tam ortasına çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın. Hamurun üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!