ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ FIÇÇIN

Fıççın

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıççın tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 su bardağı un
  • Tuz

İç harcı için

  • 4~5 sivri biber
  • 3 soğan
  • 3 domates (iç çekirdekleri çıkartılmış)
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta

Fıççın Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaba alarak yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın. İç harcı için soğan, biber, domates ve sarımsağı çok küçük küp formunda doğrayın ve çiğ kıyma ile harmanlayın. Biber salçası, kırmızı pul biber ve tuzu da ekleyip iyice karıştırın. Kare bir fırın kabını yağlayın. Hamurun yarısından biraz fazlasını merdane ile fırın kabınızın kenarlarından sarkacak şekilde açıp kabınıza yerleştirin. Hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru da fırın kabınızın büyüklüğünde açıp kıymalı harcın üzerine kapatın. Kenarları taşan hamuru üstteki hamurla şekil vererek birleştirin. Üstteki hamurun tam ortasına çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın. Hamurun üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.