Domates Soslu Patlıcan Böreği

Domates Soslu Patlıcan Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domates Soslu Patlıcan Böreği için

Malzemeler

  • 4 küçük ve etli patlıcan
  • 300 g beyaz peynir (Az yağlı ve az tuzlu)
  • 3 yumurta
  • 4-5 dal maydanoz

Panesi için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Domates sosu için:

  • 1 kg domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
Domates Soslu Patlıcan Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Domatesli sos için rendelenmiş domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları sıvı yağda sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ve sirkesini ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  2. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra sapını koparmadan boyuna alacalı soyun. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyun içinde 15 dakika bekletin, daha sonra iyice kurulayın. Patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin.
  3. İç malzemesi için peyniri çatalla ezin, yumurtayı ve kıyılmış maydanozu ilave ederek malzemeyi birbirine yedirin.
  4. Patlıcanların her birine yarık oluşturarak karnıyarık gibi iç malzemeyi özenle yerleştirin. Patlıcanları kızartırken iç malzemesinin dağılmaması için patlıcanları kapatın.
  5. Panesi için yumurtaları bir kasede çırpın. Patlıcanları önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Domatesli sosun içine yerleştirip servis yapın.

Dilerseniz, soslu patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo