ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BULGURLU BÖREK

Bulgurlu börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu börek tarifi için malzemeler

  • 2 yufka
  • 350 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Bulgurlu börek Nasıl Yapılır

Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip kısık ateşte 2 dakika kavurun. Bulguru ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kapağını açmadan 15 dakika bekletin. Ceviz, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip soğumaya bırakın. Yufkaları tezgaha serip dörde bölün. Her parçayı tekrar 2 parçaya kesin. Geniş olan kısmına bulgurlu harçtan yerleştirerek sigara böreği gibi sarın. Açılmaması için uçlarını ıslatarak yapıştırın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.