ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BULGURLU BÖREK

Bulgurlu Börek

Bildiğiniz tüm börekleri unutun. Çay sohbetlerinde ve molalarda sunabileceğiniz nefis bulgurlu börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı kıyma ve ceviz ile doldurulan böreğin dışında hem ince bulgur, hem de galeta unu kullanılır. Hazır yufka ile hazırlanan bulgurlu börek, ortalama 1 saat içerisinde sofralardaki yerini alır. Hazırsanız, adım adım bulgur börek yapımına başlayabiliriz.

Daha fazlası için ev yapımı böreklere göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 350 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Bulgurlu Börek Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip kısık ateşte 2 dakika kavurun. Bulguru ve suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kapağını açmadan 15 dakika bekletin. Ceviz, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip soğumaya bırakın.
  • Yufkaları tezgaha serip dörde bölün. Her parçayı tekrar 2 parçaya kesin. Geniş olan kısmına bulgurlu harçtan yerleştirerek sigara böreği gibi sarın.
  • Açılmaması için uçlarını ıslatarak yapıştırın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar denemek için rum böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!