ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU KIYMALI BÖREK

Beşamel soslu kıymalı börek

Beşamel soslu kıymalı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu kıymalı börek tarifi için malzemeler

  • 2 ekmek hamuru

Kıymalı harç için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 500 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Yenibahar

Beşamel sos için

  • 125 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • Rendelenmiş muska cevizi

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Kekik

Beşamel soslu kıymalı börek Nasıl Yapılır

  • Kıymalı harç için tereyağını bir tavada eritin. Kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca tuz ve baharatları ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Beşamel sos için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Un ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Azar azar sütü ilave edin ve karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, beyaz biber ve rendelenmiş muskat cevizi ile tatlandırın. Ocaktan alıp kavurduğunuz kıymayı ilave edin ve ılınmaya bırakın.
  • Ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımı ile hafif açın. Bezelerin içine bir yemek kaşığı kadar beşamel soslu kıymalı harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın.
  • Börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.