ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ZENCEFİLLİ TAVUK

Zencefilli Tavuk

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 8 parça tavuk kalça şiş
  • 1 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 2 közlenmiş salçalık kırmızı biber
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı doğranmış acı biber
  • Tuz
  • Karabiber 

Üzeri için:

Taze nane yaprakları

Zencefilli Tavuk Nasıl Yapılır?

Soğanı temizleyip rendeleyin. 1 bardak su, domates püresi, zencefil ve sarımsakları soğana ekleyip blenderle karıştırın. 
Sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtın. Pulbiber ve hazırladığınız sosu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış acı biberi sosa ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. 
Közlenmiş biberleri soyup çekirdeklerini temizleyin. İnce şeritler halinde doğrayıp tavuğa ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Servis tabaklarına alıp taze nane ile süsleyin sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yeni bir lezzet arıyorsanız, bütün halde sunulan fırında tavuk tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!