ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ YABAN MERSİNİ SOSLU TAVUK

Yaban mersini soslu tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaban mersini soslu tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 600 gr taze çalı fasulyesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı yaban mersini
  • 1 jalapeno biberi
  • Yarım kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz

Yaban mersini soslu tavuk Nasıl Yapılır

Soğanı çok küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış biberi ilave edip soteleyin. Yaban mersininin yarısını mutfak robotunda çekerek püre haline getirin ve soğana ekleyin. Limon suyu, su, tuz ekleyip 5 dakika pişirin. Kalan yaban mersinini ilave edin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip önce uzunlamasına, sonra enlemesine ortadan ikiye kesin ve buharda haşlayın. Sarımsakları rendeleyip zeytinyağında kavurun. Fasulyeleri ekleyip yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin. Tavuk etlerinin üzerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı sürün ve ızgarada kızarıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri ve tavuk etlerinin üzerine yaban mersini sosunu gezdirip servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.