Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel
29 Temmuz 2024

Avusturya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerden biri olan şinitzel'i hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Yapmanız gereken, püf noktalarını ve inceliklerini bilip uygulamak.

Alternatif olarak ballı hardallı tavuk, tavuk fajita ve louisiana usulü çıtır tavuk tarifine de göz atın.

Bir porsiyon Tavuk Şinitzel kaç kaloridir?

Bir porsiyon Tavuk Şinitzel 300 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tavuk Şinitzel için

Malzemeler

  • 4 tavuk göğüs fileto
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1'er çay kaşığı kekik, nane, pul biber, karabiber, köri
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım limon
  • Tuz
Tavuk Şinitzel

Nasıl Yapılır

  1. Dolmalık biberleri temizleyip çok minik parçalar halinde kıyın. Baharat ve ekmek içi ile harmanlayın.
  2. Unu ayrı bir tabağa alın. Etlerin her iki tarafına tuz serpiştirip yine her iki tarafını una bulayıp hafifçe silkeleyin.
  3. Yumurtaları yayvan bir tabakta iyice çırpın. Una buladığınız tavuk göğüs etlerinin iki tarafını yumurtaya bulayın.
  4. Etleri bu kez önceden hazırladığınız biberli ufalanmış ekmek içi karışımına bulayın.
  5. Tereyağını teflon tavada kızdırın. Etleri ekleyip iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Servis Önerisi
  • Tavuk şinitzeli, limon dilimleri ve patates salatası eşliğinde sunabilirsiniz.
  • Yoğurt, dereotu ve limon suyu ile yapılan hafif bir sos ile servis edebilirsiniz.
  • Tavuk şinitzeli ekmeğin arasında sandviç olarak da sunabilirsiniz. Yanında birkaç dilim domates, marul ve biraz hardal veya mayonezle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Biberli karışım: Biberli karışımın etlere iyi yapışmasını sağlamak için eti sırasıyla önce una, sonra yumurtaya ve en son biberli karışıma bulayınız.
  • Yağ seçimi: Lezzetli bir şnitzel için yağ seçimine dikkat etmelisiniz. Biz özellikle tereyağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Her kızartma işleminde taze tereyağı kullanmanız gerekiyor.
  • Daha hafif bir tat elde etmek istiyorsanız tereyağı yerine damak zevkinize göre sıvıyağ veya zeytinyağını da tercih edebilirsiniz.
  • Mükemmel pane için: Şnitzel etinin her iki tarafını tuzlayın ve dilediğiniz baharatı serpiştirin. Tüm aşamaları sırasıyla uygularsanız mükemmel sonuç elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo