Tavuk Pate

Tavuk Pate
22 Şubat 2023

Elif Edes Tapan’dan pilavların yanına yakışan eşsiz bir tarifle karşınızdayız. İsteğe göre küçük porsiyonlar halinde sunulan bu yemeğe, davet sofralarında da yer verebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Pate için

Malzemeler

  • 400 g tavuk ciğeri
  • 2 adet büyük kuru soğan (Küçük doğranmış)
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 3 yemek kaşığı konyak / kanyak
Tavuk Pate

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk ciğerini temizleyin ve soğan ile tereyağında kavurarak soğumaya bırakın.
  2. Soğuyan ciğere krema, tuz, biber ve konyak ilave ederek robottan geçirin.
  3. Servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerini streç film ile kapatarak en az 1 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  4. Yeşil elma, tost melba ve ekmek ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo