ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ PİLAV

Tavuk Etli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı mısır
  • Dereotu

Tavuk Etli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Tavuğun derisini tamamen temizleyip parçalara ayırın. Tencereye alıp suda haşlayın. Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Pirinci tencereye ilave edin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın mısırları ilave edin.
  • Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin. Tavuk etinin yarısını tencereye yayın. Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin.
  • Pilavın yarısını fıstıkların üzerine yayın. Tavuk, fıstık ve pilav sıralamasına devam edin. Spatulayla pilavın üzerini düzeltin.
  • Yüksek ateşte 3 dakika pişirin. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Pilavı servis tabağına çevirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, uzun süre tokluk hissi veren etli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!