Tavuk Etli Kabak Karnıyarık

Tavuk Etli Kabak Karnıyarık
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuk Etli Kabak Karnıyarık için

Malzemeler

  • 8 kabak
  • 300 gr kalça tavuk eti
  • 1 domates
  • 2 orta boy soğan
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kahve fincanı (50 ml) + 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuk Etli Kabak Karnıyarık

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları 1cm’lik parçalar halinde doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın. 1 kahve fincanı zeytinyağını tavaya alın ve ısıtın.
  2. Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun ve tavukları ekleyin. Kekik, yenibahar, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın.
  3. Yüksek ateşte biraz kavurun. Domatesi soyup ufak doğrayın. Tavuklar hafif pembeleştikten sonra domatesi ekleyip karıştırın ve suyunu çektirin.
  4. Kabakları temizleyin. Uç kısımlarından birer cm bırakıp orta kısmını kayık şeklinde oyun. Bir fırça yardımıyla kabakların iç ve dış kısımlarına kalan zeytinyağını sürün.
  5. Tuz ve karabiber serpip kabakları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkarın.
  6. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurun. Üzerine rende kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Kaşar peynirleri eriyip hafif kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın.

Tavuk eti yerine kıyma ile hazırlanan kabak karnıyarık tarifini de notların arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo