ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ KABAK KARNIYARIK

Tavuk etli kabak karnıyarık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli kabak karnıyarık tarifi için malzemeler

  • 8 kabak
  • 300 gr kalça tavuk eti
  • 1 domates
  • 2 orta boy soğan
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kahve fincanı (50 ml) + 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk etli kabak karnıyarık Nasıl Yapılır

Tavukları 1cm’lik parçalar halinde doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın. 1 kahve fincanı zeytinyağını tavaya alın ve ısıtın. Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun ve tavukları ekleyin. Kekik, yenibahar, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte biraz kavurun. Domatesi soyup ufak doğrayın. Tavuklar hafif pembeleştikten sonra domatesi ekleyip karıştırın ve suyunu çektirin. Kabakları temizleyin. Uç kısımlarından birer cm bırakıp orta kısmını kayık şeklinde oyun. Bir fırça yardımıyla kabakların iç ve dış kısımlarına kalan zeytinyağını sürün. Tuz ve karabiber serpip kabakları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkarın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurun. Üzerine rende kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Kaşar peynirleri eriyip hafif kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.