ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KABAK KARNIYARIK

KABAK KARNIYARIK

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak karnıyarık tarifi için malzemeler
  • 6 kabak 250 gr kıyma 1 soğan 2 domates 4 çorba kaşığı sıvıyağ 8-10 dal maydanoz 1 çay bardağı su Tuz
  • karabiber 1 kase yoğurt
Kabak karnıyarık Nasıl Yapılır

Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın. 
Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın. Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin. 
Kalan sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz tuz ve karabiber serpin. 
Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.


Şefin Yorumu :
KABAK ÇOK SAĞLIKLI...
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze. Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.