Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14349 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4406 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2363 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5408 Tarif
Salata ve Meze
1318 Tarif
Sos
472 Tarif
Tatlı
8968 Tarif
Yöresel
1997 Tarif
Popüler Tarifler
Kuzu Güveç
Kuzu Büryan Kebap
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bibimbap
Kazandibi
Bircher müsli
Ispanaklı Lazanya
Kıymalı Patates Köftesi
Alman Brotchen Ekmekleri
Tavuk Çorbasının Sırrı Bu 6 Püf Noktasında Saklı
İstiridye Mantarı Pişirme Yöntemleri
Tekrar Isıtınca Zehire Dönüşen 8 Masum Yiyecek
Yumurtalı Ekmek Yapmanın 10 Altın Kuralı
Doğum Yılınızın Son Rakamına Göre Hangi İçeceksiniz?
Mantıya Rakip Meşhur (Hingel) Hengel Yemeği İçin 10 Pratik Tüyo
Kabak Karnıyarık için
Malzemeler
6 kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 kase yoğurt
Kabak Karnıyarık
Nasıl Yapılır
Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın.
Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın.
Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin.
Kalan sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.
Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.
Patlıcanla hazırlanan klasik
karnıyarık tarifi
ne mutlaka göz atın.
Şefin Yorumu :
KABAK ÇOK SAĞLIKLI...
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze. Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Et Tarifleri
Pratik Yemek Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Keskin Tava
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
110 Dakika
Güveçte Orman Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Izgara Ciğer
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
75 Dakika
Ayvalı Kuzu Güveç
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Etli Soğan Yahnisi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
185 Dakika
Paidakia
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.