En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13852 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1220 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2252 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4893 Tarif
Salata ve Meze
1226 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8504 Tarif
Yöresel
1960 Tarif
Popüler Tarifler
Fırında Patates Dolması
Yoğurtlu Semizotu
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Homemade Iskender Kebab
Etli Fasulyeli Enchilada
Saganaki
Turp salatası
Kireçte kabak
Pollo al ajillo
Bursa'da Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 9 Mekan
Palamut Nasıl Pişirilir: Palamutla Yapılan 14 Nefis Tarif
Bursa'nın Yöresel Yemekleri: Bursa Mutfağından 11 Meşhur Yemek Tarifi
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Norveç Yemekleri: Norveç Mutfağının En Meşhur 10 Yemeği
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Kabak Karnıyarık için
Malzemeler
6 kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 kase yoğurt
Kabak Karnıyarık
Nasıl Yapılır
Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın.
Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın.
Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin.
Kalan sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.
Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.
Patlıcanla hazırlanan klasik
karnıyarık tarifi
ne mutlaka göz atın.
Şefin Yorumu :
KABAK ÇOK SAĞLIKLI...
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze. Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Et Tarifleri
Pratik Yemek Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Air Fryer'da Kuzu Pirzola
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Kıyma Döner
Kırmızı Et Tarifleri
55 Dakika
Beş Kardeş Yahnisi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Steak Diane
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
140 Dakika
Çayır Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
55 Dakika
Adana Tava
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.