En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14043 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1255 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2323 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
5052 Tarif
Salata ve Meze
1251 Tarif
Sos
470 Tarif
Tatlı
8683 Tarif
Yöresel
1978 Tarif
Popüler Tarifler
Mozaik Pasta
Fava
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Kabak Graten
Tavuk Etli Kabak Graten
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Babaanne kurabiyesi
pandispanya
Kerevizli Haydari
Kaymak
Anne sütlacı
Haşlama brokoli
Chia Tohumu Nasıl Yenir: 7 Farklı Yöntem
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Ton Balığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Bakliyat Pişirmenin 8 Püf Noktası
Asla Chia Tohumuyla Birlikte Yenmemesi Gereken 5 Besin
Papaya Nasıl Yenir: 6 Farklı Yöntem
Tavuk Etli Kabak Graten için
Malzemeler
4 kabak
500 gr tavuk eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
2 domates
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı sıcak süt
100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Kabak Graten
Nasıl Yapılır
Kabakların kabuğunu temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabakları tuzlu kaynar suda hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın.
Kabakların uç kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp biberle birlikte tavaya ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağı ve unu tencereye alıp un pembeleşene kadar kavurun.
Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Sosun yarısını tavuk etli harcı ekleyip karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız tavuk etli harçla doldurun. Üzerine birer kaşık sostan gezdirip kaşar peyniri serpin.
Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Sebze Tarifleri
Fırın Yemekleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Ballı Kanat
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Tavuk Sandal
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Panang Curry
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
135 Dakika
Chicken Pinchitos
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Tavuk Stroganoff
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Aji De Gallina
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.