Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15587 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1425 Tarif
Diyet
4443 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2663 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1467 Tarif
Pratik Yemek
7409 Tarif
Salata ve Meze
1529 Tarif
Sos
506 Tarif
Tatlı
10529 Tarif
Yöresel
2085 Tarif
Popüler Tarifler
Sebzeli Köfte
Mantarlı Risotto
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Kabak Graten
Tavuk Etli Kabak Graten
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fırında Karışık Sebze
Sütlü biber yemeği
Acılı kahvaltılık sos
Kelle tatlısı
Şapşap Köfte
Kabak Sıyırma Tarifi
Chia Tohumlu Su Hazırlamanın Kritik Tek Noktası
Peynirli Börek Yapmanın 6 Püf Noktası
Sucuklu Tost Yaparken Bilmeniz Gereken 3 İpucu
Mayasız Pişi Malzemeleri Nelerdir?
Masterchef Murat Can Akpınar Kimdir, Nereli?
Tavuk Sote Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Tavuk Etli Kabak Graten için
Malzemeler
4 kabak
500 gr tavuk eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
2 domates
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı sıcak süt
100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Kabak Graten
Nasıl Yapılır
Kabakların kabuğunu temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabakları tuzlu kaynar suda hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın.
Kabakların uç kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp biberle birlikte tavaya ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağı ve unu tencereye alıp un pembeleşene kadar kavurun.
Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Sosun yarısını tavuk etli harcı ekleyip karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız tavuk etli harçla doldurun. Üzerine birer kaşık sostan gezdirip kaşar peyniri serpin.
Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Sebze Tarifleri
Fırın Yemekleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
27 Dakika
Louisana Usulü Çıtır Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Tavuk Kievski Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Buffalo Soslu Kanat Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
61 Dakika
Izgara Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
57 Dakika
Izgara Sebzeli Tavuk Şiş Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Tavuklu Mantar Sote Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.