ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ KABAK GRATEN

Tavuk Etli Kabak Graten

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Kabak Graten Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kabak
  • 500 gr tavuk eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 domates
  • 30 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1 tutam kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Kabak Graten Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuğunu temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabakları tuzlu kaynar suda hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Kabakların uç kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp biberle birlikte tavaya ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağı ve unu tencereye alıp un pembeleşene kadar kavurun.
  • Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  • Sosun yarısını tavuk etli harcı ekleyip karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız tavuk etli harçla doldurun. Üzerine birer kaşık sostan gezdirip kaşar peyniri serpin.
  • Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!