Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Vanilyalı Dondurma
Tiramisu
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Kabak Graten
Tavuk Etli Kabak Graten
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Tavuk Etli Kabak Graten için
Malzemeler
4 kabak
500 gr tavuk eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
2 domates
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı sıcak süt
100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Kabak Graten
Nasıl Yapılır
Kabakların kabuğunu temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabakları tuzlu kaynar suda hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın.
Kabakların uç kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp biberle birlikte tavaya ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağı ve unu tencereye alıp un pembeleşene kadar kavurun.
Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Sosun yarısını tavuk etli harcı ekleyip karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız tavuk etli harçla doldurun. Üzerine birer kaşık sostan gezdirip kaşar peyniri serpin.
Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Sebze Tarifleri
Fırın Yemekleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Fırında Tavuk Ciğer Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
65 Dakika
Beşamelli Sebzeli Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.