Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14598 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1335 Tarif
Diyet
4422 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2412 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5879 Tarif
Salata ve Meze
1376 Tarif
Sos
482 Tarif
Tatlı
9300 Tarif
Yöresel
2014 Tarif
Popüler Tarifler
Zeytinli Pratik Poğaça
Elmalı Crumble
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Kabak Graten
Tavuk Etli Kabak Graten
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
Sütsüz Yoğurtsuz Pamuk Poğaça
Yoğurtlu Pamuk Kek
Krem Şantili Poğaça
Üç Malzemeli Kurabiye
Yoğurdun Sırrı: Mükemmel Kıvam Ve Lezzet İçin Püf Noktaları
Kavurmaya ve Ete Neden Soda Dökülür?
Filizlenen Gıdalar Tüketilir Mi?
Yapay Zekaya Göre Türk Mutfağının En İyi 10 Tatlısı
Taste Atlas'a Göre Kokoreç 3. Sırada: Listenin 1 ve 5'incisi Dikkat Çekti!
Viral Olan Limon Tatlısı Tarifi Nedir?
Tavuk Etli Kabak Graten için
Malzemeler
4 kabak
500 gr tavuk eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
2 domates
30 gr tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı sıcak süt
100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Kabak Graten
Nasıl Yapılır
Kabakların kabuğunu temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabakları tuzlu kaynar suda hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın.
Kabakların uç kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp biberle birlikte tavaya ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağı ve unu tencereye alıp un pembeleşene kadar kavurun.
Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Sosun yarısını tavuk etli harcı ekleyip karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız tavuk etli harçla doldurun. Üzerine birer kaşık sostan gezdirip kaşar peyniri serpin.
Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Sebze Tarifleri
Fırın Yemekleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
105 Dakika
Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Tavuk Kavurma
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Air Fryer'da Fajita
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
65 Dakika
Tavuklu Mantarlı Güveç
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.