ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK BİRYANİ

Tavuk biryani

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk biryani tarifi için malzemeler

  • 1 kg basmati pirinç
  • 12 parça tavuk budu
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Yarım tatlı kaşığı garam masala
  • Yarım tatlı kaşığı Hint safranı
  • 1.5 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay fincanı ayçiçek yağı
  • 2 çay fincanı sıcak su
  • Tuz
  • 3~4 kakule
  • 5~6 karanfil
  • 1~2 tane karabiber

Tavuk biryani Nasıl Yapılır

Pirinci bol suyla yıkayın. Pirinçleri haşlayacağınız suya tane karabiber, tane karanfil ve tane kakule ekleyip suyu kaynatın. Pirinci ekleyip diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Dövülmüş sarımsak ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin. Baharat ve küçük kesilmiş domatesi ekleyip kavurun. Tavuk butlarını ekleyin. 5 dakika kavurun ve 2 çay fincanı sıcak su ekleyip 20 dakika pişirin. Diri kıvamda haşlanmış pirinci büyük bir servis tabağına alın. Üzerine tavuk butlarını sosuyla birlikte alın. Garam masala serpin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.