Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15026 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2505 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6590 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
496 Tarif
Tatlı
9872 Tarif
Yöresel
2048 Tarif
Popüler Tarifler
Soğanlama
Mercimek Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Biryani
Tavuk Biryani
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
En Kolay Muhallebi Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Patatesle Hızlıca Yapılan 10 Yemek
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Duvaklı Pilavın Püf Noktaları
Tavuk Biryani için
Malzemeler
1 kg basmati pirinç
12 parça tavuk budu
1 soğan
2 domates
Yarım tatlı kaşığı garam masala
Yarım tatlı kaşığı Hint safranı
1.5 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı zencefil
4 diş sarımsak
1 çay fincanı ayçiçek yağı
2 çay fincanı sıcak su
Tuz
3~4 kakule
5~6 karanfil
1~2 tane karabiber
Tavuk Biryani
Nasıl Yapılır
Pirinci bol suyla yıkayın. Pirinçleri haşlayacağınız suya tane karabiber, tane karanfil ve tane kakule ekleyip suyu kaynatın.
Pirinci ekleyip diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun.
Dövülmüş sarımsak ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin. Baharat ve küçük kesilmiş domatesi ekleyip kavurun. Tavuk butlarını ekleyin.
5 dakika kavurun ve 2 çay fincanı sıcak su ekleyip 20 dakika pişirin. Diri kıvamda haşlanmış pirinci büyük bir servis tabağına alın.
Üzerine tavuk butlarını sosuyla birlikte alın. Garam masala serpin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Soya Soslu Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Zerdeçallı Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Kremalı Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Pratik Cordon Bleu
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.