Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15751 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1450 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7474 Tarif
Salata ve Meze
1549 Tarif
Sos
512 Tarif
Tatlı
10674 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Bulgurlu Yaprak Sarma
Sevimli Milföy Pizza
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Biryani
Tavuk Biryani
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
15 dakikada Brownie Kurabiye Tarifi
Prenses Kurabiye Tarifi
Kek kalıbında poğaça Tarifi
Susamlı Pratik Pişi Tarifi
Unsuz Krep Tarifi
Cevizli Portakallı Kek Tarifi
Evde Karnabahar Turşusu Yapmak İçin 5 Basit Hile
Çaydanlık Parlatmak İçin 4 Mükemmel Hile
Sütlü Tatlılarda En Sık Yapılan 6 Hata
Kabak Tatlısının Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
Kestane Niye Tuzlu Suda Bekletilir?
Yayla Çorbası Yapmak İçin Pratik 5 Tüyo
Tavuk Biryani için
Malzemeler
1 kg basmati pirinç
12 parça tavuk budu
1 soğan
2 domates
Yarım tatlı kaşığı garam masala
Yarım tatlı kaşığı Hint safranı
1.5 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı zencefil
4 diş sarımsak
1 çay fincanı ayçiçek yağı
2 çay fincanı sıcak su
Tuz
3~4 kakule
5~6 karanfil
1~2 tane karabiber
Tavuk Biryani
Nasıl Yapılır
Pirinci bol suyla yıkayın. Pirinçleri haşlayacağınız suya tane karabiber, tane karanfil ve tane kakule ekleyip suyu kaynatın.
Pirinci ekleyip diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun.
Dövülmüş sarımsak ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin. Baharat ve küçük kesilmiş domatesi ekleyip kavurun. Tavuk butlarını ekleyin.
5 dakika kavurun ve 2 çay fincanı sıcak su ekleyip 20 dakika pişirin. Diri kıvamda haşlanmış pirinci büyük bir servis tabağına alın.
Üzerine tavuk butlarını sosuyla birlikte alın. Garam masala serpin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Ballı Tavuk Pirzola Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Tiftik Tavuklu Taco Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Kadayıflı Şinitzel Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
180 Dakika
Soslu Tavuk Döner Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.