Tavuk Biryani

Tavuk Biryani
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavuk Biryani için

Malzemeler

  • 1 kg basmati pirinç
  • 12 parça tavuk budu
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Yarım tatlı kaşığı garam masala
  • Yarım tatlı kaşığı Hint safranı
  • 1.5 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay fincanı ayçiçek yağı
  • 2 çay fincanı sıcak su
  • Tuz
  • 3~4 kakule
  • 5~6 karanfil
  • 1~2 tane karabiber
Tavuk Biryani

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci bol suyla yıkayın. Pirinçleri haşlayacağınız suya tane karabiber, tane karanfil ve tane kakule ekleyip suyu kaynatın.
  2. Pirinci ekleyip diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun.
  3. Dövülmüş sarımsak ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin. Baharat ve küçük kesilmiş domatesi ekleyip kavurun. Tavuk butlarını ekleyin.
  4. 5 dakika kavurun ve 2 çay fincanı sıcak su ekleyip 20 dakika pişirin. Diri kıvamda haşlanmış pirinci büyük bir servis tabağına alın.
  5. Üzerine tavuk butlarını sosuyla birlikte alın. Garam masala serpin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo