ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK BİRYANİ

Tavuk Biryani

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Biryani Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg basmati pirinç
  • 12 parça tavuk budu
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Yarım tatlı kaşığı garam masala
  • Yarım tatlı kaşığı Hint safranı
  • 1.5 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay fincanı ayçiçek yağı
  • 2 çay fincanı sıcak su
  • Tuz
  • 3~4 kakule
  • 5~6 karanfil
  • 1~2 tane karabiber

Tavuk Biryani Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bol suyla yıkayın. Pirinçleri haşlayacağınız suya tane karabiber, tane karanfil ve tane kakule ekleyip suyu kaynatın.
  • Pirinci ekleyip diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun.
  • Dövülmüş sarımsak ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin. Baharat ve küçük kesilmiş domatesi ekleyip kavurun. Tavuk butlarını ekleyin.
  • 5 dakika kavurun ve 2 çay fincanı sıcak su ekleyip 20 dakika pişirin. Diri kıvamda haşlanmış pirinci büyük bir servis tabağına alın.
  • Üzerine tavuk butlarını sosuyla birlikte alın. Garam masala serpin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.