ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ SOYA SOSLU VE SEBZELİ TAVUK

Soya Soslu Ve Sebzeli Tavuk

Soya soslu ve sebzeli tavuk

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soya Soslu Ve Sebzeli Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g mor lahana (İnce, uzun jülyen doğranmış)
  • 100 g havuç (Kağıt gibi ince uzun doğranmış)
  • 200 g taze fasulye (İnce ve jülyen doğranmış)
  • 150 g mor soğan (Ay şeklinde doğranmış)
  • 250 g noodle (Sıcak suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tavuk için

  • 300 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • Tuz, karabiber
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için

  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı susam

Soya Soslu Ve Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede soya sosu, ince kıyılmış sarımsak ve kimyonu karıştırıp kenara alın.
  • Geniş bir wok tavasını ısıtıp tereyağı ile birlikte kuşbaşı doğradığınız tavuk etini, tuzu, baharatı ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
  • Tavuk etleri pişene kadar kavurun. Sonra ocaktan alın. Başka bir tavayı ısıtıp soğanlarla birlikte tereyağını ekleyin.
  • Soğanlar yumuşayınca tüm sebzeleri pişirme sırasına göre 1’er dakika arayla ekleyerek kavurun.
  • Sebzeler tamamen karıştıktan sonra üzerine önceden suda beklettiğiniz noodle’ları ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız soya sosu ve tavuk etlerini ilave ederek harmanlayın. Tüm malzemeyi bir araya getirip ısıtın ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!