ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ SOYA SOSLU VE SEBZELİ TAVUK

Soya soslu ve sebzeli tavuk

Soya soslu ve sebzeli tavuk

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soya soslu ve sebzeli tavuk tarifi için malzemeler

  • 100 g mor lahana (İnce, uzun jülyen doğranmış)
  • 100 g havuç (Kağıt gibi ince uzun doğranmış)
  • 200 g taze fasulye (İnce ve jülyen doğranmış)
  • 150 g mor soğan (Ay şeklinde doğranmış)
  • 250 g noodle (Sıcak suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tavuk için

  • 300 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • Tuz, karabiber
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için

  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı susam

Soya soslu ve sebzeli tavuk Nasıl Yapılır

  • Bir kasede soya sosu, ince kıyılmış sarımsak ve kimyonu karıştırıp kenara alın. Geniş bir wok tavasını ısıtıp tereyağı ile birlikte kuşbaşı doğradığınız tavuk etini, tuzu, baharatı ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Tavuk etleri pişene kadar kavurun. Sonra ocaktan alın.
  • Başka bir tavayı ısıtıp soğanlarla birlikte tereyağını ekleyin. Soğanlar yumuşayınca tüm sebzeleri pişirme sırasına göre 1’er dakika arayla ekleyerek kavurun. Sebzeler tamamen karıştıktan sonra üzerine önceden suda beklettiğiniz noodle’ları ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız soya sosu ve tavuk etlerini ilave ederek harmanlayın. Tüm malzemeyi bir araya getirip ısıtın ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.