Soya Soslu Ve Sebzeli Tavuk

Soya Soslu Ve Sebzeli Tavuk
17 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Soya Soslu Ve Sebzeli Tavuk için

Malzemeler

  • 100 g mor lahana (İnce, uzun jülyen doğranmış)
  • 100 g havuç (Kağıt gibi ince uzun doğranmış)
  • 200 g taze fasulye (İnce ve jülyen doğranmış)
  • 150 g mor soğan (Ay şeklinde doğranmış)
  • 250 g noodle (Sıcak suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tavuk için

  • 300 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • Tuz, karabiber
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için

  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı susam
Soya Soslu Ve Sebzeli Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Bir kasede soya sosu, ince kıyılmış sarımsak ve kimyonu karıştırıp kenara alın.
  2. Geniş bir wok tavasını ısıtıp tereyağı ile birlikte kuşbaşı doğradığınız tavuk etini, tuzu, baharatı ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
  3. Tavuk etleri pişene kadar kavurun. Sonra ocaktan alın. Başka bir tavayı ısıtıp soğanlarla birlikte tereyağını ekleyin.
  4. Soğanlar yumuşayınca tüm sebzeleri pişirme sırasına göre 1’er dakika arayla ekleyerek kavurun.
  5. Sebzeler tamamen karıştıktan sonra üzerine önceden suda beklettiğiniz noodle’ları ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız soya sosu ve tavuk etlerini ilave ederek harmanlayın. Tüm malzemeyi bir araya getirip ısıtın ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo