ÖZEL SOSLU KAĞITTA PİLİÇ

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

özel soslu kağıtta piliç tarifi için malzemeler
  • 2 piliç göğüs eti2 soğan3 dal dereotu2 sivri biber2 domates1 yeşil elma1 küçük kırmızı lahana4 çorba kaşığı zeytinyağıBirkaç damla limon suyu1 tatlı kaşığı balTuz
  • karabiber
özel soslu kağıtta piliç hazırlanışı

Domatesleri dörde bölün. Sivri biberleri temizleyip iri iri doğrayın. Tavuk etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Fırın kalıbını alüminyum folyo ile kaplayıp zeytinyağı sürün ve etleri yerleştirin. Dereotunu kıyıp üzerine serpin. Domates ve sivri biberi ekleyip folyoyu paket şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. 

Kırmızı lahanayı ince şeritler halinde doğrayın. Yeşil elmayı soyup ince ince kıyın. Soğanları kıyıp kalan zeytinyağında sote edin. Lahanayı ekleyip sürekli karıştırarak 3-5 dakika kavurun. Elmaları ilave edip karıştırın. Bal, bir tutam tuz ve limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Pilicin üzerine ilave edip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!