ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ OTLU VE LİMONLU TAVUK

OTLU VE LİMONLU TAVUK

Otlu ve limonlu tavuk
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu ve limonlu tavuk tarifi için malzemeler
  • 8 parça kemiksiz kalça eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 su bardağı kuzu kulağı
  • 1 dal limon otu
  • 2 yemek kaşığı taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
Otlu ve limonlu tavuk hazırlanışı

  • Tavukların üzerine tuz, karabiber ve toz paprika biberi serperek tatlandırın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tavukların her iki tarafını da rengi dönene kadar pişirin. Kalan tereyağını ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. 
  • Tavuk suyu, krema, parmesan peyniri, limon suyu ve kekiği ilave edin. Kaynamaya başlayınca kuzu kulağı, ince kıyılmış limongras otu ve taze fesleğeni ekleyin. 3-5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Ön pişirme yaptığınız tavuk etlerini bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine sosunu gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Otlu ve limonlu tavuk tarifi videosu
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!