Kırma Tavuk Kebabı

Kırma Tavuk Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kırma Tavuk Kebabı için

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 adet Arnavut biberi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
Kırma Tavuk Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları 8 eşit parçaya bölün. Tereyağını tencerede eritin. Tavukları kızdırdığınız tereyağının içine atıp renkleri değişene kadar arkalı önlü çevirerek kızartın.
  2. Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış soğan ile Arnavut biberlerini ekleyin.
  3. 2 su bardağı suyu ilave edip, altını kısarak 20-25 dakika pişmeye bırakın. İnce doğranmış maydanozları üzerine serpip servis yapın.

Dilerseniz, göğüs etiyle hazırlanan klasik tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo