ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KIRMA TAVUK KEBABI

Kırma Tavuk Kebabı

Kırma Tavuk kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırma Tavuk Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 adet Arnavut biberi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Kırma Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Tavukları 8 eşit parçaya bölün. Tereyağını tencerede eritin. Tavukları kızdırdığınız tereyağının içine atıp renkleri değişene kadar arkalı önlü çevirerek kızartın.
  • Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış soğan ile Arnavut biberlerini ekleyin.
  • 2 su bardağı suyu ilave edip, altını kısarak 20-25 dakika pişmeye bırakın. İnce doğranmış maydanozları üzerine serpip servis yapın.

Dilerseniz, göğüs etiyle hazırlanan klasik tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!