ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KIRMA TAVUK KEBABI

KIRMA TAVUK KEBABI

Kırma Tavuk kebabı
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırma Tavuk kebabı tarifi için malzemeler

• 1 adet bütün tavuk
• 2 adet kuru soğan
• 2 su bardağı su
• 4-5 adet Arnavut biberi
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1/2 bağ maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz

Kırma Tavuk kebabı Nasıl Yapılır

  • Tavukları 8 eşit parçaya bölün. Tereyağını tencerede eritin. Tavukları kızdırdığınız tereyağının içine atıp renkleri değişene kadar arkalı önlü çevirerek kızartın. Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış soğan ile Arnavut biberlerini ekleyin. 2 su bardağı suyu ilave edip, altını kısarak 20-25 dakika pişmeye bırakın. İnce doğranmış maydanozları üzerine serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!