ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KAYISI SOSLU IZGARA TAVUK ETLİ NOODLE

Kayısı Soslu Izgara Tavuk Etli Noodle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısı Soslu Izgara Tavuk Etli Noodle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • Zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Kayısılı sos için

  • 125 g kuru kayısı
  • 1 portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım su bardağı tatlı ekşi sos

Üzeri için

  • Kişniş
  • 1 kırmızı kapya biberi

Kayısı Soslu Izgara Tavuk Etli Noodle Nasıl Yapılır?

Tavuk göğüs etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip ince doğradığınız sarımsağı ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen tavuk etlerini sarımsaklı ve baharatlı yağıyla beraber bir fırın poşetine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kayısılı sos için kuru kayısıları kaynar suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp ayrı bir sos tenceresine alın. Üzerine portakal suyu, toz kırmızı biber ve tatlı ekşi sosu ilave edip 10 dakika pişirin. Noodle makarnayı haşlayıp suyunu süzün ve bir servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine tavuk göğüs etlerini yerleştirip kişniş yaprakları ve dilimleyip hafif kızarttığınız kırmızı kapya biberi ile süsleyin. Yanında kayısılı sos ile sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!