Kayısı soslu ızgara tavuk etli noodle

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kayısı soslu ızgara tavuk etli noodle tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 4 parça tavuk göğüs eti
- Zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Kayısılı sos için
- 125 g kuru kayısı
- 1 portakalın suyu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım su bardağı tatlı ekşi sos
Üzeri için
- Kişniş
- 1 kırmızı kapya biberi
Kayısı soslu ızgara tavuk etli noodle Nasıl Yapılır
Tavuk göğüs etlerini yayvan bir kaba alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirip ince doğradığınız
sarımsağı ekleyin. Tuz ve baharatlarla
tatlandırın. Üzerini streç filmle kapatıp
buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen
tavuk etlerini sarımsaklı ve baharatlı
yağıyla beraber bir fırın poşetine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuk
etleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık
20-25 dakika pişirin. Kayısılı sos için kuru
kayısıları kaynar suda yumuşayıncaya kadar
yaklaşık 5 dakika haşlayın. Suyunu
süzüp ayrı bir sos tenceresine alın. Üzerine
portakal suyu, toz kırmızı biber ve tatlı
ekşi sosu ilave edip 10 dakika pişirin.
Noodle makarnayı haşlayıp suyunu süzün
ve bir servis tabaklarına paylaştırın.
Üzerlerine tavuk göğüs etlerini yerleştirip
kişniş yaprakları ve dilimleyip hafif kızarttığınız
kırmızı kapya biberi ile süsleyin.
Yanında kayısılı sos ile sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!