ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ISPANAK DOLGULU TAVUK ETİ

Ispanak Dolgulu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanak Dolgulu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 350 gr körpe ıspanak
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kırmızıbiber
  • 200 gr labne peyniri
  • 40 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanak Dolgulu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tavuk göğüs etlerini yan tarafından enine keserek cep şeklinde açın.
  • Bol suyla yıkanmış ıspanakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra renklerini koruması için soğuk sudan geçirin.
  • Küçük parçalara kesin. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Ispanakları, labne ve parmesan peynirlerini ilave edin.
  • Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ispanaklı karışımı kaşıkla tavuk etlerinin içerisine doğru yerleştirin ve kenarlarını 1-2 kürdanla tutturun.
  • Fırın kabına dizip üzerine yağ gezdirin. Tuz, karabiber serpiştirip fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!