Ispanak Dolgulu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Ispanak Dolgulu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler
- 4 parça tavuk göğüs eti
- 350 gr körpe ıspanak
- 1 soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 kırmızıbiber
- 200 gr labne peyniri
- 40 gr parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
Ispanak Dolgulu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?
- Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tavuk göğüs etlerini yan tarafından enine keserek cep şeklinde açın.
- Bol suyla yıkanmış ıspanakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra renklerini koruması için soğuk sudan geçirin.
- Küçük parçalara kesin. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Ispanakları, labne ve parmesan peynirlerini ilave edin.
- Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ispanaklı karışımı kaşıkla tavuk etlerinin içerisine doğru yerleştirin ve kenarlarını 1-2 kürdanla tutturun.
- Fırın kabına dizip üzerine yağ gezdirin. Tuz, karabiber serpiştirip fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR