ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ İÇİ PİLAVLA DOLDURULMUŞ BÜTÜN TAVUK DOLMASI

İçi pilavla doldurulmuş bütün tavuk dolması

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İçi pilavla doldurulmuş bütün tavuk dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 bütün Mudurnu tavuk
  • 100 ml zeytinyağı
  • 100 gr ciğer
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 150 gr soğan
  • 1 kg pirinç
  • 15 gr kuş üzümü
  • 5 gr tarçın
  • 3 gr karabiber
  • 2 gr yenibahar
  • Tuz
  • toz şeker
  • Et suyu

Sos için

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı soya sosu

İçi pilavla doldurulmuş bütün tavuk dolması Nasıl Yapılır

Kuş üzümlerini bir süre suda bekletip suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtıp küp doğranmış ciğeri ekleyin. Kızarmaya başladığında dolmalık fıstık ve soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurma işlemine devam edin. Kuş üzümü, tarçın, şeker, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız pilavı yarım saat demlendirin. Bütün tavuğu bol suyla yıkayıp iyice temizleyin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra içine hazırladığınız pilavı doldurun. Kürdanla kapatıp mutfak ipiyle kanat ve butlarını gövdeye bağlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Sosu için ketçap, hardal, bal, zeytinyağı ve soya sosunu bir kasede karıştırıp fırçayla tavuğun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.