İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması

İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması için

Malzemeler

  • 1 bütün Mudurnu tavuk
  • 100 ml zeytinyağı
  • 100 gr ciğer
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 150 gr soğan
  • 1 kg pirinç
  • 15 gr kuş üzümü
  • 5 gr tarçın
  • 3 gr karabiber
  • 2 gr yenibahar
  • Tuz
  • toz şeker
  • Et suyu

Sos için

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı soya sosu
İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Kuş üzümlerini bir süre suda bekletip suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtıp küp doğranmış ciğeri ekleyin.
  2. Kızarmaya başladığında dolmalık fıstık ve soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  3. Kuş üzümü, tarçın, şeker, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  4. Hazırladığınız pilavı yarım saat demlendirin. Bütün tavuğu bol suyla yıkayıp iyice temizleyin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra içine hazırladığınız pilavı doldurun.
  5. Kürdanla kapatıp mutfak ipiyle kanat ve butlarını gövdeye bağlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Sosu için ketçap, hardal, bal, zeytinyağı ve soya sosunu bir kasede karıştırıp fırçayla tavuğun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Yüksek proteinli fırında sarımsaklı ve kekikli bütün tavuk tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo