ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ İÇİ PİLAVLA DOLDURULMUŞ BÜTÜN TAVUK DOLMASI

İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bütün Mudurnu tavuk
  • 100 ml zeytinyağı
  • 100 gr ciğer
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 150 gr soğan
  • 1 kg pirinç
  • 15 gr kuş üzümü
  • 5 gr tarçın
  • 3 gr karabiber
  • 2 gr yenibahar
  • Tuz
  • toz şeker
  • Et suyu

Sos için

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı soya sosu

İçi Pilavla Doldurulmuş Bütün Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kuş üzümlerini bir süre suda bekletip suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtıp küp doğranmış ciğeri ekleyin.
  • Kızarmaya başladığında dolmalık fıstık ve soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  • Kuş üzümü, tarçın, şeker, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Hazırladığınız pilavı yarım saat demlendirin. Bütün tavuğu bol suyla yıkayıp iyice temizleyin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra içine hazırladığınız pilavı doldurun.
  • Kürdanla kapatıp mutfak ipiyle kanat ve butlarını gövdeye bağlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Sosu için ketçap, hardal, bal, zeytinyağı ve soya sosunu bir kasede karıştırıp fırçayla tavuğun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Yüksek proteinli fırında sarımsaklı ve kekikli bütün tavuk tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!