ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA SARIMSAKLI VE KEKİKLİ BÜTÜN TAVUK

Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 tavuk
  • 100 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 2 diş sarımsak
  • Birkaç dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 600 gr taze patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuğu yıkayıp fırın kabına alın. Tereyağını çatalla ezerek krema kıvamına getirin. Sarımsakları rendeleyip taze kekik, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve tavuğun üzerine, derisinin altına sürün. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin ve fırın kabına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz, karabiber ile tatlandırın. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Patateslerle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!