Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk

Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk
22 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk için

Malzemeler

  • 1 tavuk
  • 100 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 2 diş sarımsak
  • Birkaç dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 600 gr taze patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Sarımsaklı Ve Kekikli Bütün Tavuk

Nasıl Yapılır

Tavuğu yıkayıp fırın kabına alın. Tereyağını çatalla ezerek krema kıvamına getirin. Sarımsakları rendeleyip taze kekik, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve tavuğun üzerine, derisinin altına sürün. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin ve fırın kabına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz, karabiber ile tatlandırın. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Patateslerle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo