ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA TATLI VE EKŞİ SOSLU TAVUK BAGET

Fırında Tatlı Ve Ekşi Soslu Tavuk Baget

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Tatlı Ve Ekşi Soslu Tavuk Baget Tarifi İçin malzemeler

  • 8 tavuk baget
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 10 ml elma sirkesi
  • 20 g bal
  • 20 g hardal
  • 50 ml soya sos
  • 6~7 dal taze kişniş
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Fırında Tatlı Ve Ekşi Soslu Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

Tavuk bagetleri limon kabuğu, limon suyu, ince kıyılmış sarımsak, elma sirkesi, bal, hardal, soya sos ve zeytinyağı ile karıştırıp marine edin. Ardından marine ettiğiniz bagetleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Dinlendirdiğiniz tavukları fırın tepsisine yerleştirin ve ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Bagetleri taze kişniş yaprakları ile servis edin.

Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan yoğurt sos marineli tavuk baget tarifine göz atarak sevdikleriniz için muhteşem bir sofra hazırlayabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.