Tavuk Katsu Curry

Deniz Berdan’dan Uzak Doğu mutfağının keyfini çıkaracak şahane bir tarif. Garam masala, köri tozu, soya sosu ve panko ile zenginleştirilen bu yemek, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Tarifte kullanılan garam masala baharatını, evde kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tavuk katsu curry tarifine geçebiliriz.
Beef massaman curry tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tavuk Katsu Curry Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket tavuk but
- 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
- 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı garam masala
- 400 ml Hindistan cevizi sütü
- 1 yemek kaşığı köri tozu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı mısır unu (2 yemek kaşığı su ile açılmış)
- 500 ml tavuk suyu
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 100 g sade un (bir tutam tuz + bir tutam şeker ilave edilmiş)
- 2 adet yumurta (Çırpılmış)
- 200 g panko
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Tavuk Katsu Curry Nasıl Yapılır?
- Wok veya derin bir tavaya ayçiçek yağını ekleyin ve soğanı 3 dakika çevirdikten sonra baharatları ve esmer şekeri ilave edin.
- Hindistan cevizi sütü ile soya sosunu ekleyerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda tavuk suyunu ilave edin ve kaynayana kadar 10 dakika pişirin.
- Defne yaprağını aldıktan sonra tüm malzemeyi bir robottan geçirin ve hazırladığınız mısır unu ile kıvam verin.
- Tavuk butlarını ayrı ayrı kaplara aldığınız un, yumurta ve pankoya sırasıyla bulayıp ayçiçek yağında kızartın.
- Servis tabağına önce hazırladığınız sosu daha sonra da tavuk butlarını yerleştirin ve sosu ekleyin. Arzuya bağlı olarak sade pilav ile servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR