Baharatlı Tavuk Ve Kızartılmış Patates

Baharatlı Tavuk Ve Kızartılmış Patates
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Baharatlı Tavuk Ve Kızartılmış Patates için

Malzemeler

  • Ayçiçek yağı
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam toz kişniş
  • Deniz tuzu
  • Kabuklu dilim patates
  • Taze kekik
Baharatlı Tavuk Ve Kızartılmış Patates

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etini ince uzun parçalar şeklinde kesin. Un, kırmızı toz biber, karabiber, kişniş ve deniz tuzu serpip elinizle haramanlayın.
  2. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp kabuklu dilim patatesleri kızartın. Aynı yağda tavuk etlerini de kızartın. Üzerine ince kıyılmış taze kekik serpip servis yapın
  3. Kızartma yöntemi besinlerin yağ miktarını arttırır. Bu nedenle diyet listelerinde yer verilmemesi önerilir.

Dilerseniz, hafif ve düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo