ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BAHARATLI TAVUK VE KIZARTILMIŞ PATATES

Baharatlı Tavuk Ve Kızartılmış Patates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı Tavuk Ve Kızartılmış Patates Tarifi İçin malzemeler

  • Ayçiçek yağı
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam toz kişniş
  • Deniz tuzu
  • Kabuklu dilim patates
  • Taze kekik

Baharatlı Tavuk Ve Kızartılmış Patates Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etini ince uzun parçalar şeklinde kesin. Un, kırmızı toz biber, karabiber, kişniş ve deniz tuzu serpip elinizle haramanlayın.
  • Ayçiçek yağını tavada ısıtıp kabuklu dilim patatesleri kızartın. Aynı yağda tavuk etlerini de kızartın. Üzerine ince kıyılmış taze kekik serpip servis yapın
  • Kızartma yöntemi besinlerin yağ miktarını arttırır. Bu nedenle diyet listelerinde yer verilmemesi önerilir.

Dilerseniz, hafif ve düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!