ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BAHARATLI TAVUK KIZARTMA

Baharatlı tavuk kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı tavuk kızartma tarifi için malzemeler

  • 300 gr tavuk göğüs eti 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı hardal 1 çay kaşığı biberiye 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1 çay kaşığı kekik 4-5 dal taze soğan sapı 2 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ Tuz
  • karabiber

Baharatlı tavuk kızartma Nasıl Yapılır

1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın. Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin. Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın. Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın. Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. 
Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın. Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın. Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:36:55

nefisss!!

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.