Acı Soslu Baharatlı Piliç

Acı Soslu Baharatlı Piliç
09 Eylül 2020

Özel günlerde sunabileceğiniz pratik yemek tarifleri mi arıyorsunuz? Baharatlı marinat ve acı sos ile birlikte sunulan piliç tam size göre. Lezzeti ve şık sunumuyla her zevke hitap eden acı soslu baharatlı piliç nasıl yapılır? Yalnızca 30 dakika da hazırlayabileceğiniz acı soslu baharatlı piliç tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acı Soslu Baharatlı Piliç için

Malzemeler

  • 4 dilim ızgara tavuk eti
  • 2 domates
  • 2 kırmızı soğan
  • 1-2 dal taze nane
  • 1-2 dal taze biberiye

Baharatlı marinat:

  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı beyaz sirke
  • 1 tane soğan (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 10 defne yaprağı
  • 2 dal biberiye
  • Tuz, karabiber

Acı sos için:

  • 4 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Acı Soslu Baharatlı Piliç

Nasıl Yapılır

  1. Baharatlı marinat için tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. Tavuk etlerini bu karışıma ekleyip 1 saat bekletin. Acı sos için tüm malzemeleri mikserde iyice çırpın.
  2. Soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin. Bir kaba alıp bir tutam tuz serpiştirin. Domatesleri yıkayıp kurulayın ve enine ikiye kesin. 
  3. Tavuk etleri ve sebzeleri mangalda pişirin. Soğanların bir kısmını servis tabağına alın. Üzerine tavuk etini yerleştirin.
  4. Acı sosu etin üzerine gezdirin. Domates ve soğan dilimlerini yerleştirip taze nane ve biberiye ile süsleyin.
  5. Acı soslu baharatlı pilici, börülce salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Acı Soslu Baharatlı Piliç Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce tavuk etini baharat ile harmanlayın ve 1 saat bekletin.
  2. Piliçleri yüksek ateşte pişirmeyin. Bunun yerine mangal ateşinin azalmasını bekleyin.
  3. Çiğ piliç ve pişmiş piliçleri farklı kaplarda bekletin. Birbirlerine değmemesi için özen gösterin.
  4. Pilicin bir tarafı tamamen pişmeden diğer tarafına çevirmeyin.
  5. Piliçleri çevirirken çatal batırırsanız, içindeki su ve yağ dışarı çıkacaktır. Bu nedenle maşa kullanın.
  6. Pişen etleri servis yapmadan önce 2-3 dakika bekletin. Böylece daha lezzetli olacaktır.

1 Porsiyon Acı Soslu Baharatlı Piliç Kaç Kalori?

  1. Acı soslu pilicin bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Protein, çinko ve potasyum değeri yüksektir. Diyet listeleri için uygun bir tariftir.

En lezzetli tavuk yemeklerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Hem ekonomik, hem de sağlıklı fırında patatesli tavuk tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo