Somon Balığı Pastası

Somon Balığı Pastası
23 Mart 2021

Somon tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Somon Balığı Pastası için

Malzemeler

  • 800 gr somon fileto
  • 3-4 haşlanmış patates
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2-3 kapari
  • 2 zencefil turşusu
  • Bir tutam kişniş
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı galeta unu
  • 2 yumurta

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Sos için:

  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 küçük soğan
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım demet nane
  • 1 kahve fincanı süt kreması
  • Yarım su bardağı beyaz şarap
  • Tuz
  • Karabiber
Somon Balığı Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Sosu hazırlamak için; soğanı kıyın. Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
  2. Bezelye ve naneyi ekleyip birkaç dakika karıştırın. Beyaz şarabı ilave edinp koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  3. Kremayı ekleyip karıştırın ve bir dakika sonra ateşten alın. Tuz ve karabiber ekleyip blender ile çırpın.
  4. Somon balığını keskin bir bıçakla incecik kıyın veya robotta çekerek kıyma haline getirin.
  5. Haşlanmış patates, kişniş, maydanoz, kapari ve zencefil turşusunu robotta çekin.
  6. Karışımı derin bir kaba alıp somon kıyması, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  7. Elde ettiğiniz köfte harcını 4 eşit parçaya ayırıp hamburger köftesi gibi şekillendirin.
  8. Unu ve galeta ununu düz tabaklara alın. Yumurtaları bir tabakta çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
  9. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp kızartın. Nane sosu eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo