Daş Köftesi

Daş köfte, oldukça lezzetli, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Azerbaycan mutfağına ait bu yemek sulu bir şekilde yenir. Yapımında hem kıyma, hem de biftek kullanılır. Ayrıca bezelye ve pirinç ile zenginleştirilir. Daş köftesi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için lobya çorbası, badambura ve narnumru tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Daş Köftesi Tarifi İçin malzemeler
- 400 gram kıyma
- 30 gr biftek
- 1 soğan
- 50-60 gram bezelye
- 50-60 gram pirinç
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
- 1 çay kaşığı tarhun kurusu
- 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet domates
Daş Köftesi Nasıl Yapılır?
- Biftek, Azerbeycana özel yassı bir taşla, kıyılıncaya kadar dövülerek 2 saat ara vermeden dövülür.
- Kıyıldığında, ıslatılmış bezelye, kıyma ve soğanı ekleyin ve birlikte çırpın.
- Yuvarlak pirinç, tuz, karabiber, yumurta ve biraz ılık su ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.
- Kıymayı bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın.
- Tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız köfteleri kaynar su da pişirin.
- Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Daş Köfte Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Bölgelere ya da damak tadına göre patates ekleyerek pişirebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR