ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ DAŞ KÖFTESİ

Daş Köftesi

Daş Köftesi

Daş köfte, oldukça lezzetli, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Azerbaycan mutfağına ait bu yemek sulu bir şekilde yenir. Yapımında hem kıyma, hem de biftek kullanılır. Ayrıca bezelye ve pirinç ile zenginleştirilir. Daş köftesi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için lobya çorbasıbadambura ve narnumru tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Daş Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 30 gr biftek
  • 1 soğan
  • 50-60 gram bezelye 
  • 50-60 gram pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
  • 1 çay kaşığı tarhun kurusu
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 adet domates

Daş Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Biftek, Azerbeycana özel yassı bir taşla, kıyılıncaya kadar dövülerek 2 saat ara vermeden dövülür. 
  • Kıyıldığında, ıslatılmış bezelye, kıyma ve soğanı ekleyin ve birlikte çırpın. 
  • Yuvarlak pirinç, tuz, karabiber, yumurta ve biraz ılık su ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. 
  • Kıymayı bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız köfteleri kaynar su da pişirin. 
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

Daş Köfte Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Bölgelere ya da damak tadına göre patates ekleyerek pişirebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!