ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BADAMBURA

Badambura

Badambura

Badambura, Azerbaycan mutfağına özel dışı çıtır, içi bademli bir tatlı hamur işidir. Özellikle Nevruz'da yapılan bol şekerli badambura, yöre halkı tarafından çok sevilir. Çayın veya kahvenin yanında sunulabilir. Malzemeler hazırsa, badambura tarifi için detaylara geçebiliriz.

Badem sevenler için çiğ badem püresi ve vegan badem ezmesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Badambura Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 900 gr un 
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ekşi krema
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 550 gr süt 

İç harç için:

  • 500 gr badem 
  • 500 gr pudra şekeri 
  • ¼ çay kaşığı kakule

Ara katmanlar için:

  • 450 gr tereyağı 

Badambura Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir kapta ısıtın. Tereyağını bir tencerede eritin. Süt ile mayayı karıştırarak aktifleşmesi için 10 dakika bekletilir. 
  • Unu bir kaba alın. İçerisine yumurta, ekşi krema, süt ve tereyağı ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur kıvamı aldığında hamuru yaklaşık 2 saat mayalandırmaya bırakın. 
  • İç harç için bademi tavada hafifçe kavurun. Ilıkken ademleri öğütün, içerisine pudra şekeri ve kakuleyi ilave edin. 
  • Mayalanan hamurdan 10 tane beze yapın. Un serpiştirilmiş tezgahta açılır. Her bezeyi üst üste yerleştirin ancak aralarına tereyağı sürün.
  • Hamuru rulo yapın ve iki parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlenen hamurların içine harç doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 
  • Fırından çıktığında pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!