ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ WELLİNGTON USULÜ BONFİLE

Wellington Usulü Bonfile

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Wellington Usulü Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük parça bütün bonfile
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4~5 diş sarımsak
  • 3 milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı

Wellington Usulü Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bonfileyi pişirmeden önce bıçakla 4-5 yerinden ufak kesikler açın ve içlerine kabukları soyulmuş sarımsakları yerleştirin.
  • Zeytinyağı, bal, soya sosu, kekik, tuz ve biberi bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu bonfilenin her yerine sürün.
  • Döküm bir tavayı iyice ısıtın ve yüksek ateşte bonfileyi çevirerek her tarafının renk değiştirmesini sağlayın (bu işlem bonfilenin daha sonraki pişme aşamasında suyunu kaybetmemesini ve karamelize lezzetinde olmasını sağlar).
  • Bonfileyi bir tabağa alıp ılınması için bekletin. Milföy hamurlarını hafif unlanmış zeminde merdane ile açıp inceltin ve bonfilenin her tarafını kapatacak şekilde sarın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ek yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. Artan hamur parçalarıyla figürler yapıp üzerine yapıştırın.
  • Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!