ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ VİŞNE TAVA

Vişne Tava

Vişne tava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g vişne (Çekirdekleri temizlenmiş)
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti (Buttan)
  • 1 baş taze sarımsak
  • 2 domates (Küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Vişne Tava Nasıl Yapılır?

  • Eti zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar sürekli karıştırarak kavurun. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Küp doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 40 dakika boyunca pişirin. Çekirdekleri temizlenmiş vişneleri üzerine serpin. Hiç karıştırmadan, 10 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!