Vişne Tava

Vişne Tava
01 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişne Tava için

Malzemeler

  • 300 g vişne (Çekirdekleri temizlenmiş)
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti (Buttan)
  • 1 baş taze sarımsak
  • 2 domates (Küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Vişne Tava

Nasıl Yapılır

  1. Eti zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar sürekli karıştırarak kavurun. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Küp doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 40 dakika boyunca pişirin. Çekirdekleri temizlenmiş vişneleri üzerine serpin. Hiç karıştırmadan, 10 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo