ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ VİŞNE SOSLU PORTAKALLI ÖRDEK

Vişne soslu portakallı ördek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne soslu portakallı ördek tarifi için malzemeler

  • 4 parça kemiksiz ördek göğsü125 gr taze veya dondurulmuş vişne2 çorba kaşığı bal2 çorba kaşığı esmer tozşekerYarım su bardağı kırmızı şarap2 küçük portakal1 tutam tuz

Vişne soslu portakallı ördek Nasıl Yapılır

Etleri teflon tavaya alın. Yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın. Etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Portakalları soyup dilimleyin. Beyaz kabuklarını ve zarlarını temizleyin.

Sosu hazırlamak için vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Bal, şeker, şarap ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana kadar pişirin.

Etleri servis tabaklarına alıp üzerine hazırladığınız sosu sıcak olarak gezdirin. Portakal dilimlerini ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:52:01

Tarifi aldım teşekkür ederim. Kolay gelsin arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.