ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ VİŞNE SOSLU PORTAKALLI ÖRDEK

Vişne Soslu Portakallı Ördek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne Soslu Portakallı Ördek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça kemiksiz ördek göğsü
  • 125 gr taze veya dondurulmuş vişne
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • Yarım su bardağı kırmızı şarap
  • 2 küçük portakal
  • 1 tutam tuz

Vişne Soslu Portakallı Ördek Nasıl Yapılır?

  • Etleri teflon tavaya alın. Yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın. Etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Portakalları soyup dilimleyin. Beyaz kabuklarını ve zarlarını temizleyin.
  • Sosu hazırlamak için vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Bal, şeker, şarap ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana kadar pişirin.
  • Etleri servis tabaklarına alıp üzerine hazırladığınız sosu sıcak olarak gezdirin. Portakal dilimlerini ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!