ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ PİDE HAMURU

Pide hamuru

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pide hamuru tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin 1 kibrit kutusu kadar yaş maya 1 tutam tuz 1 çay kaşığı tozşeker 1 su bardağı ılık su Aldığı kadar un

Pide hamuru Nasıl Yapılır

Maya, tuz ve tozşekeri yarım bardak ılık suyla karıştırıp 10 dakika bekletin.

Mayalı karışımı hamur yoğurma kabına alın. Eritilmiş ılık margarin ve kalan yarım bardak suyu ekleyin. Aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Hamuru top yapıp üzerini örtün. Ilık bir ortamda kabarıncaya kadar yaklaşık yarım saat bekletin. Pideleri hazırlamadan önce bir kez daha yoğurun. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:38:13

Mmmm!süper

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.