ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ PİDE HAMURU

Pide Hamuru

Ev yapımı pide tariflerinde kullanabileceğiniz kolay pide hamuru nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Hazırsanız, pide hamuru tarifine başlayalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pide Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Maya, tuz ve tozşekeri yarım bardak ılık suyla karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Mayalı karışımı hamur yoğurma kabına alın. Eritilmiş ılık margarin ve kalan yarım bardak suyu ekleyin. Aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru top yapıp üzerini örtün. Ilık bir ortamda kabarıncaya kadar yaklaşık yarım saat bekletin. Pideleri hazırlamadan önce bir kez daha yoğurun.

    Afiyet olsun.

    Pide hamuru ile hazırlayabileceğiniz kıymalı pide veya peynirli pide tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!