ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ÜÇ BİBERLİ ET

Üç Biberli Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üç Biberli Et Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr kuzu antrikot veya bonfile
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 200 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biberiye

Üç Biberli Et Nasıl Yapılır?

  • Antrikotu veya bonfileyi jülyen doğrayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını tavada ısıtın.
  • Etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Etler piştikten sonra yarım ay şeklinde doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Soğanlar hafif yumuşayınca biberleri ekleyin. Biberler yumuşadıktan sonra ince dilimlediğiniz mantarı ekleyip soteleyin.
  • Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Üzerine biberiye serpip sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!