ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TERBİYELİ KUZU GERDAN HAŞLAMA

Terbiyeli kuzu gerdan haşlama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli kuzu gerdan haşlama tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 kuzu gerdan eti
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1.5 litre sıcak su
  • 2~3 havuç
  • 4 patates
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze rezene

Terbiyesi için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu

Terbiyeli kuzu gerdan haşlama Nasıl Yapılır

Kuzu gerdan etlerini zeytinyağında hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yağını çeken etleri geniş bir tencereye alın. Üzerine iri doğradığınız soğanlar ve sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Daha sonra sırasıyla iri doğradığınız havuç, patates ve renkli biberleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar ilave ederek terbiyeyi ılındırın ve yemeğe ilave edin. İnce kıydığınız rezeneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.