ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TERBİYELİ KUZU GERDAN HAŞLAMA

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 kuzu gerdan eti
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1.5 litre sıcak su
  • 2~3 havuç
  • 4 patates
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze rezene

Terbiyesi için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdan etlerini zeytinyağında hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yağını çeken etleri geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine iri doğradığınız soğanlar ve sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  • Daha sonra sırasıyla iri doğradığınız havuç, patates ve renkli biberleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar ilave ederek terbiyeyi ılındırın ve yemeğe ilave edin.
  • İnce kıydığınız rezeneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

    Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz terbiyeli kuzu gerdan çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!