Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama için

Malzemeler

  • 6 kuzu gerdan eti
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1.5 litre sıcak su
  • 2~3 havuç
  • 4 patates
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze rezene

Terbiyesi için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu gerdan etlerini zeytinyağında hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yağını çeken etleri geniş bir tencereye alın.
  2. Üzerine iri doğradığınız soğanlar ve sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  3. Daha sonra sırasıyla iri doğradığınız havuç, patates ve renkli biberleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar ilave ederek terbiyeyi ılındırın ve yemeğe ilave edin.
  5. İnce kıydığınız rezeneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

    Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz terbiyeli kuzu gerdan çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo