ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TERBİYELİ KUZU GERDAN

Terbiyeli Kuzu Gerdan

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Kuzu Gerdan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg gerdan
  • 1 kg patates
  • 300 gr havuç
  • 300 gr arpacık soğan
  • 8~10 diş sarımsak
  • Tuz

Sos için

  • 300 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 limonun suyu

Terbiyeli Kuzu Gerdan Nasıl Yapılır?

Yuvarlak dilimler halinde kestiğiniz gerdan etlerini soğuk suda 1 saat bekletin. İyice yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Patateslerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Havuçları temizleyip iri doğrayın. Tüm sebzeleri ete ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice çırpıp kaynayan yemeğe yavaşça karıştırarak ilave edin. 5-6 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Zengin besin değerleriyle sunulan terbiyeli kuzu gerdan çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!