Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz için

Malzemeler

  • 400~500 gr parça et
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 havuç
  • 2 orta boy kereviz
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
  2. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp irice doğranmış havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
  3. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tencerenin içine dizin. Tereyağından küçük parçalar kesip kerevizlerin üzerine serpiştirin.
  5. Tencerenin kapağını kapatın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
  6. En son tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek tatlandırın. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo