Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13425 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2142 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4638 Tarif
Salata ve Meze
1159 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8213 Tarif
Yöresel
1937 Tarif
Popüler Tarifler
Damla Çikolatalı Kurabiye
Barbunya Pilaki
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fluffy Omleti
Labneli kurabiye
Kerebiç
Tikka masala soslu tavuk
Zeytinyağlı barbunya yemeği
Yumuşak Pide Hamuru
Sarımsak Tozu Yerine Ne Kullanılır: 7 Alternatif
İstanbul İftar Mekanları: 20 Farklı Mekan Önerisi
Saçların beyazlaması nasıl önlenir? Bir uzmandan 8 öneri var
Güllaç Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Bir Diyetisyene Göre Kabızlığın 7 Gizli Sebebi
Mükemmel Yumurta Haşlamak İçin 4 İpucu
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz için
Malzemeler
400~500 gr parça et
1 adet defne yaprağı
1 havuç
2 orta boy kereviz
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 su bardağı nohut
30 gr tereyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
Nasıl Yapılır
Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
Üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp irice doğranmış havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tencerenin içine dizin. Tereyağından küçük parçalar kesip kerevizlerin üzerine serpiştirin.
Tencerenin kapağını kapatın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
En son tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek tatlandırın. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Et Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Geleli Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Geschnetzeltes Züricher Art
Kırmızı Et Tarifleri
50 Dakika
Lüle Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
105 Dakika
Lagman
Kırmızı Et Tarifleri
85 Dakika
Sakız Yahnisi
Kırmızı Et Tarifleri
50 Dakika
Enginar Yatağında Lokum
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.