Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15799 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1461 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7494 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10730 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Çardak Kebabı
Yunan Salatası
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Mayas��z 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz için
Malzemeler
400~500 gr parça et
1 adet defne yaprağı
1 havuç
2 orta boy kereviz
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 su bardağı nohut
30 gr tereyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz
Nasıl Yapılır
Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
Üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp irice doğranmış havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tencerenin içine dizin. Tereyağından küçük parçalar kesip kerevizlerin üzerine serpiştirin.
Tencerenin kapağını kapatın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
En son tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek tatlandırın. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Et Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Gulaş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Evde Döner Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Mantarlı Ciğer Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Zencefilli Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Arnavut Ciğeri Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.