ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TERBİYELİ ETLİ VE NOHUTLU KEREVİZ

Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 400~500 gr parça et
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 havuç
  • 2 orta boy kereviz
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Terbiyeli Etli Ve Nohutlu Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
  • Üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp irice doğranmış havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
  • Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tencerenin içine dizin. Tereyağından küçük parçalar kesip kerevizlerin üzerine serpiştirin.
  • Tencerenin kapağını kapatın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
  • En son tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek tatlandırın. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:41

Silikonlu kek kalıpları sağlığa zaralı degil mi?

Misafir 12 Ekim 2016, 16:43

Onun içeriği ile ilgili sanırsam zararı..Aynı teflon gibi...Bazıları çok uyduruk oluyor hemen çiziliyor.Bazıları ise bayaa kalın bir tabaka oluyor.Zarar görmüyor...Biz yeni bir arkadaşa aldık..Ordaki satıcıya sordum.Nasıl anlayacağız hangi markanınk...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!