ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SOSLU PİRZOLA

SOSLU PİRZOLA

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu pirzola tarifi için malzemeler
  • 12 kuzu pirzola 3 diş ezilmiş sarımsak 4 dilim beyaz tost ekmeği Tuz
  • karabiber 1 su bardağı bulgur 1 çay bardağı riviera zeytinyağı 1.5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 2 çorba kaşığı iri kıyılmış roka 1 çorba kaşığı biber salçası
Soslu pirzola Nasıl Yapılır

Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp bulguru salça ile kavurun. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip bir kaseye ufalayın. Kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip tatlandırın. Pirzolaları bu sosa batırarak ısıtılmış geniş bir tavaya alın ve her iki tarafını çevirerek pişirin. Servis tabağına alıp dilerseniz kıyılmış roka ve bulgur pilavı ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:52:12

Tarifi aldım teşekkür ederim. Kolay gelsin arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.