ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SOSLU BONFİLE

Soslu Bonfile

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1~1
  • 5 kg.lık bütün bonfile
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarmısak
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

Bonfileyi bir tepsiye alın. Üzerine soya sosunu sürüp 2 saat bekletin. Zeytinyağını büyük bir tencereye alıp ısıtın. Bonfileyi ekleyip çevirerek kızartın. Üzerine karabiber serpin. Bonfileyi içine yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine alıp 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Sos için tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Sirkeyi ekleyip karıştırın. Hardal, krema ve 1 su bardağı su ekleyip 8 dakika pişirin. Tuzla tatlandırın. Bonfileyi dilimlere kesip yanında sosuyla birlikte servis yapın.

Fransız mutfağının eşsiz lezzeti olan cafe de paris soslu bonfile tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!