Soslu Bonfile

Soslu Bonfile
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soslu Bonfile için

Malzemeler

  • 1~1
  • 5 kg.lık bütün bonfile
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarmısak
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
Soslu Bonfile

Nasıl Yapılır

Bonfileyi bir tepsiye alın. Üzerine soya sosunu sürüp 2 saat bekletin. Zeytinyağını büyük bir tencereye alıp ısıtın. Bonfileyi ekleyip çevirerek kızartın. Üzerine karabiber serpin. Bonfileyi içine yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine alıp 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Sos için tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Sirkeyi ekleyip karıştırın. Hardal, krema ve 1 su bardağı su ekleyip 8 dakika pişirin. Tuzla tatlandırın. Bonfileyi dilimlere kesip yanında sosuyla birlikte servis yapın.

Fransız mutfağının eşsiz lezzeti olan cafe de paris soslu bonfile tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo