ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SOĞANLI DANA BONFİLE

Soğanlı Dana Bonfile

İçeriğinde bol miktarda D vitamini ve protein barındıran dana eti, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Hazırsanız, soğanlı dana bonfile tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı Dana Bonfile Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr dana bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı hazır worchestersos
  • 1 tutam toz zencefil
  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • karabiber

Bademli patates için

  • 1 patates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • Tuz

Üzeri için

  • Yarım soğan
  • 1 çay bardağı un
  • Ayçiçeğiyağı
  • Maydanoz

Soğanlı Dana Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Dana bonfileyi şeritler halinde kesin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımı içinde 20 dakika dinlendirin.
  • İnce doğranmış soğan ve etleri soteleyin. Krema, worchestersos, zencefil ve maydanozu ekleyip pişirin.
  • Patatesi ufak bir tencerede haşlayın. Kabuğu soyulmuş patatesi çatalla ezip püre haline getirin.
  • Bir kapta tereyağı, süt ve tuz ile birlikte iyice karıştırın. Ayrı bir tavada bademleri kavurun. Püreye istediğiniz gibi şekil verip kavrulmuş bademlerle kaplayın.
  • Soğanı ince halka şeklinde doğrayın. Tuzla ovalayın. Una batırıp kızgın yağda kızartın.
  • Etleri servis tabağına alın. Kızarmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:29

Süpersiniz Ellerinize ve emeğinize sağlık arkadaşlar.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.